Foto i 100000 vis – af “ting”.

Posted on

Antik foto af alskens klenodier har jeg taget rigtig, rigtig mange af.

Foto af antikviteter og Dansk Design
Her en dråbe i havet!

Antik foto af kommoder, sofaer og porcelænsfigurer er for så vidt taget med taknemmelige modeller, som heldigvis ikke gør de store protester.
Langt de fleste foto har blot skulle bruges til at gøre emnet genkendeligt og vise hvor det kan fås, til mennesker der udmærket er klar over hvad det er, når de ser det.
Der har intet fototeknisk krav været til lys, perspektiv eller opsætning, hvilket i sagens natur oftest heller ikke har givet de store kunstneriske udfordringer.
Min personlige indfaldsvej til at lære fototeknik, har hovedsagelig været frustration over at billederne af og til ikke har været som forventet, så årsagen har måttet undersøges.
Det er heldigvis ikke sådan at jeg ikke har haft glæde af at fotografere “ting”, men udfordringen har primært været at få taget en masse brugbare foto i en fart.

Det sniger sig ind på en!

Når jeg ser tilbage i min efterhånden rimelig omfattende fotosamling, kan jeg da heldigvis konstatere at jeg har lært en del i processen.
Det leder lidt hen til en del af min livsfilosofi, der grundlæggende bygger på, at det som bliver gjort idag er helt i orden og godt nok, så længe intensionen er at gøre det en lille smule bedre eller anderledes imorgen.
Af og til skriver jeg også lidt om det på antik-blog.dk
Det er også tanken at snige lidt mere af den slags ind her på siden.

Jeg har læst en E-bog!

Fotoinspiration

Dem som kender mig ved at jeg hele livet igennem har været en bogorm. Handlet med antikvariske bøger har jeg gjort i 30 år, samlet altid og i perioder nærmest storlæst.
Jeg er af den opfattelse at bøger er noget man (ihvertfald jeg) skal have i hånden, føle på og bladre hengivent i.
Jeg har mange fotobøger, men forleden faldt jeg over en gratis eBog af fotografen Thorsten von Overgaard og i et øjebliks svigt af mine principper, så downloadede jeg den.
Det forunderlige ved bøger er blandt andet at de indimellem sætter tydelige ord, begreber og følelser på det du selv tænker – og her var en fuldtræffer.
Den er skrevet på en sådan måde at en stor del af det passer på mit syn på tilværelsen og sagtens kan passes ind selvom du aldrig har taget et foto – livsfilosofi kamufleret som fotoviden.
Kan ikke anbefales varmt nok – hent den straks på overgaard.dk
PS. Du kan også tilmelde dig et webinar med fotografen, hvad jeg selvfølgelig har gjort.