Hugo Pratt og Corto Maltese inkarneret læser.

Posted on

Hugo Pratt er et imponerende bekendtskab.

Hugo Prat og hans hovedperson Corto Maltese vandt for mange år siden prisen som en af mine yndlings tegneserier.
Når jeg så har haft det store held for nylig at købe næster hele forfatterskabet i ulæste udgaver, bliver jeg simpelthen nødt til at skrive om det.

Hugo Pratt – historien om en tegner – meget kort fortalt.

Hugo Pratt (1927 – 1995) Voksede op i henholdsvis Italien og Nord Afrika og boede som voksen i 10 år i Argentina hvor han skabte mange af sine tegninger. Hans første udgivelse med historier om Corto Maltese: Balladen om det salte hav, blev udgivet i 1967.
Han har været stor inspiration for mange forfattere og tegnere og har blandt andet forfattet tekster til Milo Manara (El Gaucho og Indian Summer). Forfatteren Umberto Eco var en stor beundrer af Pratt, og de arbejdede sammen om Hugo Pratts sidste værk om forfatteren Antoine de Excupéry (Den lille prins, Postflyveren, Blæsten sandet og stjernerne m.m.).
Hugo Pratts fantastiske akvareller er nu tillige blevet samlerobjekter som sælges til skyhøje priser.
Han udtrykker i sine serier en enorm historisk viden, et meget bredt favnende menneskesyn og en dyb forståelse af at mennesker ikke kun er onde eller gode.
Kombinerer man det så med indsigt i Kabbala, Alkymi og andre esoteriske retninger er det medvirkende til at undertegnede ikke kan andet end at være dybt fascineret af det Corto Malte’ske univers.
Nogle har kaldt historierne om Corto Maltese for “De voksnes TinTin”, hvilket i min verden er noget af en underdrivelse.

Der kan blandt andet læses mere om Hugo Pratt & Corto Maltese i de to udmærkede udgivelser: Hugo Pratt på poret af Corto Maltese (Faraos Cigarer) og Hugo Pratt Périples imaginaires (engelsk/fransk/italiensk), på hele 450 fantastisk illustrerede sider.
Find mere Hugo Pratt på Litteratursiden og på Comicart.dk

Hugo Pratt på sporet af Corto Maltese og Hugo Pratt Périples Imaginaires.


Her en oversigt over den nuværende samling, som gerne suppleres.