Niels Hausgaard blev fejret.

Posted on

Niels Hausgaard blev 75 år – på Tønder Festival var det en fest.

Se video fra festen her.

Vi var så priviligeret at skulle forevige de mange kunstnere der hyldede hans store musikalske indsats og lave video af begivenheden. Det er vist sådan, at herren ud over i rigtig mange år at leveret sarkastisk/humoristiske indslag på den danske musikscene, også har været stor inspiration for andre musikere.
Som Huxi Bach sagde: Der må godt være en tø-hø, men der skal ligesom også være et fundament af noget. Hvis ikke det handler om noget og der er en lille smule på spil, så kan det sgu være ligemeget.
Jeg har altid beundret Niels Hausgaard for evnen til at sige rigtig grimme ting om magthaverne og mennesker med fordomme, eller et livssyn som betragter medmennesker på en uværdig måde.
Fidusen er, at han som ingen andre kan gøre det i vendinger der bringer smilet frem, selv hos de berørte. Hvem ved om det ikke lejligheds har bevirket at man har taget sine holdninger lidt op til revision. Jeg tror på det.
Hvis det skulle være tilfældet, må “underholdningen” vel siges at have båret frugt.
Personligt syntes jeg det var herligt at være så tæt på og tillige være en, ganske vist ubetydelig, men dog alligevel del af begivenheden, som jeg håber CatchMedias video yder en vis retfærdighed.

Se videoen og vær med til festen.