Katte-tegning på superhøjt niveau

Posted on

Katte-tegning er en kunstart og ikke “bare lige”

Katte kan jeg jo nok tage rimelige foto af, men når man nu har en veninde der er helt eminent til at tegne de kære små, så var det jo da bare med at slå til for at få et helt unikt minde om Lilje og Kajser.

Anette brænder for sin kunst – og er vildt god til det.

For de fleste af os er det en stor ting, når man kan få lov til at lave noget af det vi holder af og som beriger vores tilværelse – og det gør Anette i en grad som er helt unik.

En detaljerigdom opnået ved minutiøst at sætte streg på streg i en for mig helt utopisk tålmodighed, der kun kan bunde i kærlighed til både den faglige udfordring og til ønsket om at glæde modtageren med det færdige resultat, – det må nødvendigvis være det der driver værket.

Anette fortæller selv om sin vej til tegnebrættet og de fantastiske tegninger.

Jeg har altid tegnet, og den dag i dag er det sådan mine skolekammerater husker mig….med en blyant i hånden. Som 14 årig fik jeg plaget mig til, at starte på aftenskolens voksen tegnehold….og som 16 årig plagede jeg videre så jeg også deltog på crouquis holdet. Ja det var så en overraskelse, for det første var nøgenmodel nøgen, og der skulle i den grad fart på blyanten. Ingen detaljer men kun det der definerer. Det er fedt! Senere tegnede jeg ved forskellige tegnelærer i Odense, og blev efterfølgende uddannet grafisk designer.
Så stoppede jeg med at tegne i en rum tid.
Jeg samlede blyanten op igen, men manglede lidt farver, og forsøgte mig med botanisk akvarel. En kunstart der kræver præcision og som slet ikke dyrkes i Danmark på højt niveau. Men det der med at vente på at det tørrer drev min tålmodighed ud over kanten, så jeg vendte blikket mod farveblyanter. De har altid fascineret mig, men jeg tænkte at det var lidt børneagtigt. Nå men det er de lysægte af slagsen bestemt ikke, ligeledes heller ikke papiret. Ofte må jeg bestille nogle af sagerne i udlandet, og får venner overseas til at tage særlige ting med hjem til mig.


Farveblyanter er eminente til pels og hår strukturer. En del af tegningen ér at fjerne noget igen, så jeg ridser ned igennem lagene af farver med et særlig keramisk knivsblad.
Jeg er været fascineret af detaljer i tegninger, og tegner gerne med en høj grad af dette.
Det er essensen af et godt håndværk at lave en fortolkning af reference fotoet der skaber glæde og genkendelse hos modtageren.
For sådan skal det være når man kigger på sin pelsede ven.

Tanker fra en kattetegnings-modtager!

Hvad det kræver af tid – forarbejde med skitser, farvevalg og komposition + en stor faglig interesse i at hele tiden gøre det en lille smule bedre – med udvikling af talent og teknik der jo i sidste ende både beriger udøveren og modtageren, går her helt op i en højere enhed -som jeg kan forestille mig nærmer sig en form for meditation.
Det har jo i hvert fald også i dette tilfælde glædet modtageren usigeligt, – og kan vel ikke andet end også give udøveren en god følelse af tilfredshed og glæde.

Anette tegner gerne og tager enhver ny opgave som en udfordring til at også udvikle det talent som vi beskuere jo ikke finder spor nødvendigt at gøre yderligere ved.
Der skal være udfordring og synergi i opgaverne som jo stadig er hobby, men på et plan som vi andre syntes rækker langt ud over det hobbybetonede.
Så har du et “Husdyr” du gerne vil have foreviget i en af Anettes fantastiske tegninger, er det da en mulighed at spørge om det kan lade sig gøre.
At det er tidskrævende og snildt tager 100+ timer pr tegning incl. skitser m.m. bør ikke afholde dig for at spørge, for Anette er flink – og også ret entusiastisk hvis opgaven tiltaler hende.


Kontakt til Anette på mail: anetterudbeck@gmail.com
– eller via messenger på Facebook: https://www.facebook.com/anette.rudbeck
Nogle af de fine tegninger kan også ses på Instagram; anetterudbeck